کتاب المنطق توسط محمد رضا مظفر تألیف شده است. این کتاب مدت ها به عنوان متن آموزشی در حوزه های علمیه و مدارس منطق و فلسفه تدریس می شود. کتاب المنطق به عنوان کتابی آموزشی توسط نویسنده نوشته شده است به همین خاطر دارای فصل بندی منظم و متن روانی است که به همراه تمرینات مختلف آن را کتاب مناسبی برای آموزش منطق مبتدئین در این علم تبدیل کرده است.
کتاب المنطق دارای دو جزء است :
باب اول مباحث الفاظ را در برمیگیرد: انواع دلالت، انواع لفظ و اقسام تقابل.
باب دوم مباحث کلی نام دارد. مظفر در این باب به مباحث کلی و جزئی، متواطی و مشکک، مفهوم و مصداق، نسَب أربعه، کلیات خمس و تقسیم کلی به منطقی، طبیعی و عقلی پرداخته است.
باب سوم به تعریف و انواع آن و مباحث مربوط به تقسیم منطقی میپردازد.
جلد دوم نیز دارای سه باب است؛ اما بهدلیل بررسی مفصل صناعات خمس، این جلد حجم بیشتری دارد:باب چهارم مربوط به قضایا و احکام آن است. این باب مسائل مربوط به انواع قضیه (حملی، شرطی، انفصالی)، سورهای منطقی، موجهات و انواع آن، احکام قضایا (تناقض، تضاد، تداخل و دخول تحت التضاد) و عکسهای منطقی را شامل میشود.
باب پنجم در بر دارنده مباحث استدلال است: مظفر در این بخش روش استدلال، انواع و شکلهای قیاس اقترانی، قیاس استثنایی، قیاس خلف و قیاس مساوات را بررسی میکند و در انتها به استقراء و مباحث مربوط به آن میپردازد...منبع : ویکی شیعه